/* */

Lamisil creme

Der kan melde sig mange spørgsmål omkring fodsvampe og brugen af svampemidler. Her finder du svar på de mest almindelige.

FAQs
Kan jeg holde op med at bruge Lamisil creme, så snart symptomerne forsvinder?

Nej. Bare fordi Lamisil creme har lindret dine symptomer, betyder det ikke, at infektionen er væk. Det er derfor vigtigt, at du anvender Lamisil creme som anvist. Hvis du ikke kan se, at din hud er i bedring efter en uge, skal du tale med din læge.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg glemmer at smøre cremen på?

Smør den på, så snart du kommer i tanker om det og fortsæt behandlingen som anvist. Du skal ikke påsmøre dobbelt mængde.

Skal jeg regne med at få bivirkninger?

Lamisil creme kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger. Hvis du får en overfølsomhedsreaktion, skal du fjerne cremen med rigelige mængder vand eller med hospitalssprit. Vask og tør så fødderne og kontakt lægen. Hvis du synes, at produktet irriterer eller udtørrer din hud, skal du spørge din læge eller apoteket til råds.

Læs indlægssedlen inden brug.

Hvor mange gange om dagen skal jeg bruge Lamisil creme?

For at behandle den simple form for fodsvamp, der opstår mellem tæerne, skal du påsmøre Lamisil Creme én gang dagligt i en uge. Læs altid indlægssedlen før brug.

Kan jeg stadig smitte, når jeg er startet på behandlingen med Lamisil creme?

Det kan godt være, at du stadig smitter efter behandlingens start. Det er vigtigt, at du bruger cremen som anvist, for at kurere fodsvampen helt: Én gang om dagen i en uge.

Kan jeg bruge Lamisil creme, hvis jeg er gravid eller ammer?

Må ikke anvendes uden anbefaling fra lægen.

Graviditet
Hvis du er gravid, må du kun bruge Lamisil creme hvis det klart er nødvendigt, da der kun er begrænset erfaring med brugen under graviditet.
Amning
Hvis du ammer, må du ikke bruge Lamisil creme, da terbinafin går over i modermælken. Børn, der ammes, bør ikke komme i kontakt med det hudområde, der er i behandling med Lamisil creme.

Hvad kan jeg ellers gøre under behandlingen af fodsvamp?

Vask dine fødder dagligt og tør dem godt bagefter. Du bør også udskifte håndklæder, vaskeklude og strømper hver dag under behandlingen. Sidst men ikke mindst skal du undgå at kradse på de berørte områder. Det kan få svampen til at lande på andre overflader og dermed medføre en ny infektion.